Terugblik op herdenkingsconcert ter gelegenheid van de 270e sterfdag van J.S. Bach

Op 28 juli 2020 was het precies 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Een dag die wij als Orgelkring Roermond niet zomaar voorbij konden laten gaan. Door de coronamaatregelen die eerder dit jaar werden afgekondigd hadden wij al onze concerten voor dit jaar moeten afzeggen. Gelukkig vond er per 1 juli 2020 een versoepeling van de maatregelen plaats waardoor wij toch in de gelegenheid waren dit bijzondere concert te organiseren.

Die kans hebben wij met beide handen aangegrepen en daarom mochten wij die dinsdagavond 125 bezoekers in de Sint Christoffelkathedraal (Roermond) ontvangen en verblijden met een prachtig Bach-concert, waarbij Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen) op weergaloze wijze het leven en sterven van J.S. Bach onder het gehoor van het aandachtige publiek bracht. Alle beschikbare zitplaatsen waren binnen korte tijd uitverkocht. We moesten zelfs mensen op de wachtlijst teleurstellen die we, vanwege de beperking van het bezoekersaantal, helaas geen zitplaats konden bieden.

Uit de reacties die wij na afloop van het concert, maar ook later via de mail, van bezoekers hebben ontvangen mogen wij concluderen dat ook zij het als een succesvol concert hebben ervaren. Een greep uit de reacties:

Dank voor het mooie concert en dank voor alle extra moeite en energie die jullie hebben gedaan ook i.v.m. corona.

Prachtig concert. Perfecte organisatie. Veel complimenten voor de organist.”

Hierbij mijn lof voor het Bach jubileumconcert van gisteren: ik vond het een mooi samengesteld programma, een goede organist en een waardig herdenkingsconcert voor Bachs 270e sterfdag. De slotfuga vormde een indrukwekkende uitsmijter!

Deze lovende woorden van dankbare luisteraars dragen bij aan ons enthousiasme om in de toekomst nog meer bijzondere concerten voor u te mogen organiseren! Mogen we dan ook (weer) op u rekenen?