Archieven

Terugblik op herdenkingsconcert ter gelegenheid van de 270e sterfdag van J.S. Bach

Op 28 juli 2020 was het precies 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Een dag die wij als Orgelkring Roermond niet zomaar voorbij konden laten gaan. Door de coronamaatregelen die eerder dit jaar werden afgekondigd hadden wij al onze concerten voor dit jaar moeten afzeggen. Gelukkig vond er per 1 juli 2020 een versoepeling van de maatregelen plaats waardoor wij toch in de gelegenheid waren dit bijzondere concert te organiseren.

Die kans hebben wij met beide handen aangegrepen en daarom mochten wij die dinsdagavond 125 bezoekers in de Sint Christoffelkathedraal (Roermond) ontvangen en verblijden met een prachtig Bach-concert, waarbij Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen) op weergaloze wijze het leven en sterven van J.S. Bach onder het gehoor van het aandachtige publiek bracht. Alle beschikbare zitplaatsen waren binnen korte tijd uitverkocht. We moesten zelfs mensen op de wachtlijst teleurstellen die we, vanwege de beperking van het bezoekersaantal, helaas geen zitplaats konden bieden.

Uit de reacties die wij na afloop van het concert, maar ook later via de mail, van bezoekers hebben ontvangen mogen wij concluderen dat ook zij het als een succesvol concert hebben ervaren. Een greep uit de reacties:

Dank voor het mooie concert en dank voor alle extra moeite en energie die jullie hebben gedaan ook i.v.m. corona.

Prachtig concert. Perfecte organisatie. Veel complimenten voor de organist.”

Hierbij mijn lof voor het Bach jubileumconcert van gisteren: ik vond het een mooi samengesteld programma, een goede organist en een waardig herdenkingsconcert voor Bachs 270e sterfdag. De slotfuga vormde een indrukwekkende uitsmijter!

Deze lovende woorden van dankbare luisteraars dragen bij aan ons enthousiasme om in de toekomst nog meer bijzondere concerten voor u te mogen organiseren! Mogen we dan ook (weer) op u rekenen?

 

Herdenkingsconcert J.S. Bach uitverkocht

Op dinsdag 28 juli 2020 herdenken wij de 270e sterfdag van Johann Sebastian Bach met een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Tijdens dat concert belicht organist Jean-Pierre Steijvers het leven en sterven van de orgelvirtuoos J.S. Bach, onder andere via diverse composities van de hand van deze organist en componist.

Vanwege de huidige corona-maatregelen was het noodzakelijk dat bezoekers vooraf een plaats reserveerden voor dit concert. Inmiddels zijn alle plaatsen gereserveerd. Voor ons natuurlijk goed nieuws maar voor veel mensen een teleurstelling omdat ze geen kaarten meer kunnen krijgen voor het concert.

Wilt u in de toekomst geen kans meer missen om tijdig kaarten te boeken? Stuur dan een mail naar info@orgelkringroermond.nl en meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al onze activiteiten.

2020-07-25 flyer UITVERKOCHT

28 juli 2020 Internationaal Orgelfestival Roermond 2020

Internationaal Orgelfestival Roermond 2020

Op 28 juli 2020 is het 270 jaar geleden dat J.S. Bach overleed in Leipzig. Om het leven en overlijden van deze invloedrijke musicus en componist te herdenken, organiseren wij op die dag een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het orgel zal worden bespeeld door Jean-Pierre Steijvers. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon.

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 1 juli 2020 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. Wij hebben daarom besloten dit zomerseizoen  één uniek orgelconcert te organiseren, waarbij natuurlijk alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

In verband met deze maatregelen kunnen we maximaal 100 gasten een zitplaats aanbieden. Reserveren is dan ook noodzakelijk. Wilt u het concert bezoeken? Stuur dan een mail naar: info@orgelkringroermond.nl

Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal, heeft een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht. Een programma-overzicht ontvangt u op de avond van het concert.

Met muzikale groet,

Bestuur Orgelkring Roermond

28 juni 2019 Openingsconcert

Openingsconcert Orgelfestival Limburg in samenwerking met Orgelkring Roermond.
Live uitgezonden door Radio L1 en met een beeldpresentatie mogelijk gemaakt door Orgelkring Nederweert.

24 juli Zita Nauratyill in de Caroluskapel

Het derde concert in de zomerserie werd gespeeld door jong talent Zita Nauratyill uit Hongarije.
Zij had een zeer gevarieerd programma samengesteld, van oude muziek tot hedendaagse composities. Het was verrassend te horen hoe ook hedendaagse muziek perfect past op het Robustelly-Louvigni-Verschueren-orgel.

Zita Nauratyill met registranten Frank Dupont en Leen Boogaard

Zita beschrijft haar ervaringen in het gastenboek

10 juli 2018 eerste concert gerenoveerde Verschueren-orgel

Het eerste concert op het gerenoveerde Verschueren-orgel, twee uitmuntende organisten, Hiroko Inoue en Jean-Pierre Steijvers, een prachtig programma met werk van Johann Sebastian Bach, Gustav Merkel, Serge Rachmaninov en Ad Wammes die zelf ook aanwezig was. Een overvolle Sint Christoffelkathedraal. Een geweldige start van onze zomerserie.

Openingstoespraak door Deken Merkx

Jean-Pierre Steijvers licht zijn programma toe.

Hiroko Inoue, Ad Wammes en Jean-Pierre Steijvers