Archieven

Jean-Pierre Steijvers op NPO Radio 4

Op 10 mei 2022 was Jean-Pierre Steijvers te gast in het programma Maatwerk van Omroep Max op NPO 4. Het werk dat gespeeld wordt is van Gustav Merkel: Sonate voor orgel 4h, op.30 in d.kl.t. – deel III “Allegro con fuoco”. Door Jean-Pierre Steijvers & Hiroko Inoue, op het orgel van de Sint Christoffelkathedraal in Roermond.
Beluister hier het fragment op NPO Radio 4

EUREGIONAAL FESTIVAL BACH 2.1

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) organiseren zij van 13 tot en met 17 augustus 2021 een euregionaal festival, gewijd aan J.S. Bach.

Op 16 augustus 2021 worden een drietal orgelconcerten en -voorstellingen georganiseerd in de Caroluskapel, de Munsterkerk en in de St. Christoffelkathedraal. De organisatie van het avondconcert is in handen van stichting Orgelkring Roermond.

Programma 16 augustus 2021

12.00 uur    In Stile Francese
Lunchconcert in de Caroluskapel, François Ménissier, orgel

16.00 uur    Op reis met Johann Sebastian Bach
Kindervoorstelling in de OLV Munsterkerk
Marijk Greweldinger, verteller, Poppeia Berden, orgel

20.00 uur    Werk – Vuur – Werk
Orgelconcert in de H. Christoffelkathedraal, Jean-Pierre Steijvers, orgel
Aanmelden via info@orgelkringroermond.nl

Voor het hele programmaoverzicht, zie: www.stichting-sol.nl

 

Zomerseizoen 2021 gaat door!

Dit zijn onze orgelconcerten voor de zomer van 2021

Woensdag 28 juli 2021, aanvangstijd 20.00 uur

Herdenkingsconcert tgv sterfdag J.S. Bach

Sint Christoffelkathedraal, Roermond

Uitvoerende: Jean-Pierre Steijvers

Maandag 16 augustus 2021, aanvangstijd 20.00 uur             

Concert Bach Feest Limburg 2021

Sint Christoffelkathedraal, Roermond

Uitvoerende: Jean-Pierre Steijvers

Reserveringen voor deze concerten kunnen gedaan worden via onderstaand formulier.
De entree bedraagt € 10,- per persoon per concert.

  Twee geplande concerten zomerseizoen 2021

  Woensdag 28 juli 2021, aanvangstijd 20.00 uur

  Herdenkingsconcert tgv sterfdag J.S. Bach

  Sint Christoffelkathedraal, Roermond

  Uitvoerende: Jean-Pierre Steijvers

  Maandag 16 augustus 2021, aanvangstijd 20.00 uur             

  Concert Bach Feest Limburg 2021

  Sint Christoffelkathedraal, Roermond

  Uitvoerende: Jean-Pierre Steijvers

  Reserveringen voor deze concerten kunnen gedaan worden via onderstaand formulier
  De entree bedraagt € 10,- per persoon per concert.

   Terugblik op herdenkingsconcert ter gelegenheid van de 270e sterfdag van J.S. Bach

   Op 28 juli 2020 was het precies 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Een dag die wij als Orgelkring Roermond niet zomaar voorbij konden laten gaan. Door de coronamaatregelen die eerder dit jaar werden afgekondigd hadden wij al onze concerten voor dit jaar moeten afzeggen. Gelukkig vond er per 1 juli 2020 een versoepeling van de maatregelen plaats waardoor wij toch in de gelegenheid waren dit bijzondere concert te organiseren.

   Die kans hebben wij met beide handen aangegrepen en daarom mochten wij die dinsdagavond 125 bezoekers in de Sint Christoffelkathedraal (Roermond) ontvangen en verblijden met een prachtig Bach-concert, waarbij Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen) op weergaloze wijze het leven en sterven van J.S. Bach onder het gehoor van het aandachtige publiek bracht. Alle beschikbare zitplaatsen waren binnen korte tijd uitverkocht. We moesten zelfs mensen op de wachtlijst teleurstellen die we, vanwege de beperking van het bezoekersaantal, helaas geen zitplaats konden bieden.

   Uit de reacties die wij na afloop van het concert, maar ook later via de mail, van bezoekers hebben ontvangen mogen wij concluderen dat ook zij het als een succesvol concert hebben ervaren. Een greep uit de reacties:

   Dank voor het mooie concert en dank voor alle extra moeite en energie die jullie hebben gedaan ook i.v.m. corona.

   Prachtig concert. Perfecte organisatie. Veel complimenten voor de organist.”

   Hierbij mijn lof voor het Bach jubileumconcert van gisteren: ik vond het een mooi samengesteld programma, een goede organist en een waardig herdenkingsconcert voor Bachs 270e sterfdag. De slotfuga vormde een indrukwekkende uitsmijter!

   Deze lovende woorden van dankbare luisteraars dragen bij aan ons enthousiasme om in de toekomst nog meer bijzondere concerten voor u te mogen organiseren! Mogen we dan ook (weer) op u rekenen?

    

   Herdenkingsconcert J.S. Bach uitverkocht

   Op dinsdag 28 juli 2020 herdenken wij de 270e sterfdag van Johann Sebastian Bach met een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Tijdens dat concert belicht organist Jean-Pierre Steijvers het leven en sterven van de orgelvirtuoos J.S. Bach, onder andere via diverse composities van de hand van deze organist en componist.

   Vanwege de huidige corona-maatregelen was het noodzakelijk dat bezoekers vooraf een plaats reserveerden voor dit concert. Inmiddels zijn alle plaatsen gereserveerd. Voor ons natuurlijk goed nieuws maar voor veel mensen een teleurstelling omdat ze geen kaarten meer kunnen krijgen voor het concert.

   Wilt u in de toekomst geen kans meer missen om tijdig kaarten te boeken? Stuur dan een mail naar info@orgelkringroermond.nl en meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al onze activiteiten.

   2020-07-25 flyer UITVERKOCHT

   28 juli 2020 Internationaal Orgelfestival Roermond 2020

   Internationaal Orgelfestival Roermond 2020

   Op 28 juli 2020 is het 270 jaar geleden dat J.S. Bach overleed in Leipzig. Om het leven en overlijden van deze invloedrijke musicus en componist te herdenken, organiseren wij op die dag een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het orgel zal worden bespeeld door Jean-Pierre Steijvers. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon.

   Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 1 juli 2020 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. Wij hebben daarom besloten dit zomerseizoen  één uniek orgelconcert te organiseren, waarbij natuurlijk alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

   In verband met deze maatregelen kunnen we maximaal 100 gasten een zitplaats aanbieden. Reserveren is dan ook noodzakelijk. Wilt u het concert bezoeken? Stuur dan een mail naar: info@orgelkringroermond.nl

   Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal, heeft een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht. Een programma-overzicht ontvangt u op de avond van het concert.

   Met muzikale groet,

   Bestuur Orgelkring Roermond