Internationaal Orgelfestival Roermond 2021

Orgelkring Roermond herdenkt sterfdag J.S. Bach

Op 28 juli 2020 was het 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Dit werd herdacht met een orgelconcert. Gezien de grote interesse in het werk van deze invloedrijke musicus en componist heeft de Stichting Orgelkring Roermond besloten hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Daarom organiseren wij op woensdag 28 juli 2021 weer een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het orgel zal worden bespeeld door Jean-Pierre Steijvers. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon.

Euregionaal Festival Bach 2.1

Naast dit concert op 28 juli organiseert de Orgelkring Roermond op maandag 16 augustus a.s. tijdens het ‘Euregionaal Festival Bach 2.1’ een concert in samenwerking met de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL). Hierbij zullen de concerten eveneens in het teken staan van Bach. Ook dit concert vindt plaats in de St. Christoffelkathedraal in Roermond waar Jean-Pierre Steijvers om 20.00 uur opnieuw acte de présence zal geven. Ook voor dit concert bedraagt de entree € 10,- per persoon.

Uitvoerend organist

Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist in de Sint Christoffelkathedraal, heeft voor beide concerten een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht. Een programma-overzicht ontvangt u op de avond van het concert.

Coronamaatregelen

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 26 juni 2021 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. De op het moment van het concert geldende veiligheids- en voorzorgsmaatregelen, zoals de 1,5 meter-afstandsregel, worden natuurlijk in acht genomen. Dit betekent wel dat een maximaal aantal mensen een zitplaats geboden kan worden.

Zitplaatsen reserveren

Wilt u één of beide concerten bezoeken? Dan kunt u zitplaatsen reserveren.

Reserveringen voor deze concerten kunnen gedaan worden via onderstaand formulier
De entree bedraagt € 10,- per persoon per concert.

    Aantal kaarten Concert 16-08-2-21


    * verplicht veld


    U ontvangt een bevestiging van uw reservering per e-mail. De entree kan op de avond zelf aan de kassa worden voldaan.